Етикети

,

Фалшиво суши в кутия

Отдавна имах мерак да експериментирам с подобна рецепта. Мислих за вариант да направя малки кексчета и да ги украся с фондан и кокосови стърготини, но ми се стори по удачно да използвам опита на Brownie Points. И така се получи моето фалшиво суши.

За „ориза“

1 пакет Puffed rice (екпандиран ориз или житенки) – намира се в диетичната секция
1 пакет бонбони Marshmallows (около 200 грама)
200 г. кафяв шоколад
100 г. бял шоколад
масло

Преди да започна, подготвих един лист хартия за печене.

На водна баня разтопих три лъжици масло и бонбоните Marshmallows.  След като се разтопиха, добавих оризовите ядки и омесих. Разстлах върху хартията лист с дебелина колкото около 3-4 сантиметра (най-лесно става да се разточи между два листа хартия за печене). След като изстине, разрязах. Опитах се да използвам формичка за рязане, но сместа беше доста твърда, и се спрях на нож. Използвах малки квадрати за маки сушито и правоъгълници за нигирито и ги заоблих с ръце.

За да получа нори (водораслото, което се използва за суши), потопих „макитата“ в разтопен тъмен шоколад с няколко капки зелена сладкарска боя, а за да стане бял „оризът“ покрих другия край с разтопен бял шоколад. Нигири сушитата са изцяло обвити в бял шоколад.

За „сьомга“ използвах разточена изсушена папая, а топчето уасаби“  е от оцветен бял шоколад.

Отне ми над два часа да го приготвя, но за сметка на това сладките издържат дълго време и могат да се приготвят предварително.